BNI Jargon

BNI is van oorsprong een Amerikaans concept. Over de hele wereld zijn er dagelijks groepen ondernemers die op deze manier met elkaar ontbijten. Dit gaat allemaal volgens een vaste agenda, omdat het een bewezen succesformule is. Echter, iedere groep heeft zijn eigen extra’s, bijzonderheden en sfeer. Toch ontkomen we niet aan vakjargon, die voor ons inmiddels ingeslepen is. Voor bezoekers kan dit soms abracadabra zijn en daarom leggen we het je graag uit.

Aanbeveling

Bij BNI delen we tijdens onze meeting briefjes aan elkaar uit. Hierop vermelden we gegevens van de personen die de leden kunnen benaderen. Hierover is uiteraard met de persoon in kwestie contact geweest en dus is het een goed voorbereide aanbeveling. Men weet dat er gebeld gaat worden.
Natuurlijk wachten we met het doorgeven van deze gegevens niet tot donderdagochtend, dan heb je het al doorgegeven, maar dit is wel het moment om ook de andere leden op de hoogte te brengen van het heugelijke feit dat er weer een deur geopend is voor elkaar.

Testimonial

Een geschreven getuigschrift voor één van de medeleden. Nadat je ervaring hebt opgedaan met service en dienstverlening van één van de medeleden, kun je besluiten dit op papier te zetten en ten overstaan van alle aanwezigen leden en bezoekers voor te dragen. Hierdoor weten ook anderen, die nog geen ervaring hebben met de service en dienstverlening hoe ze het lid bij anderen kunnen aanbevelen.
Het is een mooie dank je wel naar elkaar en vergroot het gevoel van vertrouwen onderling.

10 minuten presentatie

Elke week is er een lid die meer tijd krijgt om zijn/haar bedrijf te promoten.
In deze 10 minuten vertellen we elkaar wat we doen en vooral ook waar we naar op zoek zijn. Je kunt iets beter stilstaan bij hoe de leden je kunnen helpen en op welke manier zij een aanbeveling voor je kunnen voorbereiden.

De Gouden Duim

Elke week wordt er een wisselprijs uitgereikt aan diegene met de meest opvallende, grappige, duidelijke of sterke pitch. Het is een doorgeef trofee, dus diegene die ‘m wint reikt ‘m de volgende week weer uit

Netwerktraining

Elke week geeft één van de leden, op verzoek van de trainingscoördinator, een netwerktraining. Deze gaan veelal over de manier van netwerken, hoe kunnen we beter worden, wat is een goede vervanger, hoe bereid je een aanbeveling voor, wat doet een testimonial met de groep, wat zegt lichaamstaal over jou en je gesprekspartner, wat is de beste opbouw van je pitch, etc.
Deze netwerktraining duurt slechts drie minuten, maar kan soms net even die informatie bevatten die ons weer op scherp zet.

1-op-1

Alle leden zien elkaar elke week, maar naast deze vaste bijeenkomst spreken we met elkaar af dat we elkaar beter willen leren kennen. Dit doen we door middel van een 1-op-1 afspraak. Deze duurt gemiddeld een uur en beide leden kunnen hier iets meer vertellen over de ervaringen, kennis, toekomstplannen en zoekvragen. Op die manier wordt de kans op aanbevelingen vergroot en groeit het vertrouwen.

Omzet

Bij BNI Wauw! wordt alles bijgehouden. Zo bedanken we elkaar voor de omzet.
Dit kan door middel van een kaartje wat in de ‘omzetbox’ gedaan wordt.
Op dit kaartje vermeld je de omzet die je hebt gekregen met de naam van het lid via wie deze omzet tot stand is gekomen.
Op deze manier staan we stil bij de gevers en bedanken we hen die hiervoor hebben gezorgd.

 

Bezoekers

Bij BNI Wauw! zijn we dol op bezoekers. Elke week hebben we verschillende bezoekers aan tafel en ontvangen we graag mensen met verrassende beroepen. Hiermee vergroten we ons netwerk, verbreden we de kans om omzet te geven en leren we elke week weer een beetje bij. Bovendien houdt het ons scherp, want we willen goed voor de dag komen bij nieuwe mensen aan tafel!
Uit de statistieken blijkt overigens dat zowel bezoekers als leden omzet genereren door de aanwezigheid van unieke bezoekers. Dus wees welkom!!!

Chapter

Nee, we zijn geen sekte en slaan ook geen pagina’s van een boek om. Omdat BNI in Amerika is ontstaan hebben we te maken met vele Engels georiënteerde uitdrukkingen.
Bij BNI Wauw! prefereren we vaak de Nederlandse benamingen, maar chapter (groep van BNI) wordt vaak gebruikt in onze ‘groep’.

Bestuur

Elke BNI chapter heeft een driekoppig bestuur, bestaande uit een voorzitter (chapter directeur, zit de meeting voor), lidmaatschapscoördinator (gaat o.a. over de nieuwe leden aanvragen) en een secretaris/penningmeester (zorgt voor facturatie van de kwartaalfacturen en extra evenementen en trainingen).

Het bestuur wordt ondersteund door verschillende andere functies binnen de groep.

60 seconden ronde

Tijdens dit onderdeel komen eerst de leden (en hun vervangers, die verder op wat vervangers zijn) aan het woord met hun wekelijkse pitch en daarna geven we graag het woord aan onze bezoekers.

Vervangers

Iedere week, 50 keer per jaar, komen we samen op donderdagochtend. Soms kan het zijn dat een lid toch niet aanwezig kan zijn, regelen we een vervanger. Dit kan je vader, moeder, kind, buurvrouw of bijvoorbeeld een goede klant zijn. Die weten tenslotte goed wat je doet.
Leuk om te weten is dat een andere invalshoek soms heel verrassende inzichten kan geven. Zo hebben we ooit een lid gehad met ingewikkeld vak, maar toen haar zoon het uitlegde, leverde het ineens aanbevelingen op. Het is maar net hoe je iets verteld …

BNI trainingen

In de regio Gooi- en Vechtstreek worden verschillende trainingen aangeboden binnen het lidmaatschap.

Hierdoor leer je beter te pitchen, wat 60 seconden is nu eenmaal snel voorbij, hoe benut je de 10 minuten presentatie het beste, wat zegt je lichaamstaal over jou tijdens je pitch, wat is ‘the perfect handshake’, hoe stel je een salesplan op gericht op een succesvol lidmaatschap en wat kun je met BNI Connect?

Deurprijs

De wekelijkse 10 minuten spreker neemt een kleinigheidje mee wat wordt verloot onder de personen die aanbevelingen hebben uitgedeeld die week.
Soms is het een fles wijn, soms een boek, een tijdschrift, een profielfoto (gemaakt door de fotograaf) of iets anders unieks wat aansluit bij de presentatie van die week.

Anders met een knipoog

Ben je al eens bij BNI geweest, maar wordt het de eerste kennismaking bij BNI Wauw!?

Wat doen wij anders? Behalve de thematraining – die we elke derde donderdag van de maand hebben – zijn er in de loop der jaren een aantal gewoontes blijven hangen die je wellicht niet terugziet bij andere groepen.

 

2 minuten bij De Gouden Duim

Indien je de winnaar bent van de Gouden Duim word je niet alleen beloond met eeuwige roem voor die week, krijg je de week erna ook 2 minuten de tijd voor je pitch. Hierdoor kun je net even wat meer toelichten en vragen om ingangen.

Installeren

Als je besluit lid te willen worden dan zal de lidmaatschapscommissie zich hierover buigen. Je lidmaatschap kan worden gehonoreerd indien er geen overlapping is met andere leden. Daarnaast zullen referenten worden gecheckt.
Het installeren gebeurt bij veel chapters heel officieel. Wij willen het niet minder officieel maken, maar laten leden niet officieel alle regels oplezen, geen beloftes voor de gehele groep.
Wel vragen we ten overstaan van iedereen waarom je voor BNI Wauw! hebt gekozen. Natuurlijk horen we dan graag dat het gewoon een leuke groep is waar je veel business hoopt te realiseren voor en met elkaar.