Testimonial: AED Professionals, daar red je levens mee!

Testimonial Annelies Vinken – AED Professionals

Dit voorjaar was ik in Valencia met collega’s van mijn co-working space. Op het Spaanse terras aan de tapas kwam ter sprake dat sommige te maken hebben gehad met een hartstilstand in hun directe omgeving. Al gauw riep iemand: ‘reanimeren, dat is nou iets wat ik echt nog eens zou willen leren’. Bij mij gingen natuurlijk meteen alle alarmbellen af. Ik riep ‘Ik ken wel iemand, ik ga dit regelen!’. één telefoontje later met Annelies en de cursus was gepland.

Enkele weken later was het zover. Annelies kwam langs bij op kantoor om mij en 10 anderen te leren reanimeren. Ik was toch een beetje gespannen. Wat zou iedereen van de cursus vinden? Gaan we in twee uur echt leren reanimeren? Maar binnen een paar minuten wist ik dat het goed was. Annelies wist al gauw iedereen te kalmeren en haar persoonlijke benadering voelde meteen vertrouwd. En bovenal werd het meteen duidelijk dat het Annelies echt aan het hart gaat als het gaat om het redden van levens.

Dat het ook een succes was blijkt uit de reacties van men collega’s. De volgende dag zijn we meteen aan de slag gegaan met het regelen van een AED op kantoor (wat er gek genoeg niet was). Meerdere mensen hebben zich ingeschreven op hartslagnu.nl. Een initiatief dat burgers alarmeert als er iemand in de buurt een hartstilstand heeft. En iedereen liep met een glimlach naar buiten en het vertrouwen dat ze echt het verschil kunnen maken als iemand in de buurt een hartstilstand krijgt.

En ikzelf? Mijn lakmoesproef kwam enkele weken geleden. Ik zat in een afspraak en om me heen was er opeens een hoop commotie. Er bleek iemand omgevallen te zijn. Meteen stond ik op, pakte ik mijn telefoon en schatte ik de situatie in. Gelukkig bleek al snel dat het goed ging met de persoon en dat er geen sprake was van een hartstilstand. Maar persoonlijk was ik echt verbaasd. Verbaasd dat ik meteen in actie kwam en dat ik vol vertrouwen wist hoe ik op dat moment moest handelen. En dat dankzij de cursus van Annelies.

Ik kan dan ook zeker iedereen aanraden om de AED-cursus bij Annelies te volgen. Je weet wat je moet doen als iemand een hartstilstand krijgt. Je weet hoe je moet handelen en je weet dat je het maximale hebt gedaan om het slachtoffer van goede eerste hulp te voorzien bij een hartstilstand. En volledig terecht dat Annelies altijd zegt: ‘AED-BHV, daar red je levens mee!’

Het ga je goed,

Jan-Wigbold